Mere om Slagter
Bliv specialist i delikatesse og udskæring som slagter
Når du uddanner dig til slagter sker det sikkert på baggrund af din interesse for mad, og uddannelsen her er da også din direkte vej til at blive ekspert indenfor kød. Du lærer alt om delikatesse og udskæring, og bliver én af dem, der sørger for, at vi andre for godt kød på bordet.
Hvis du går op i gourmetmad og de allerbedste smagsoplevelser, så er uddannelsen til slagter altså det helt rigtige for dig. Du lærer nemlig håndværket, og bliver samtidig uddannet til at vejlede andre til en rigtig god madoplevelse.
Læs mere om uddannelsen til slagter herunder.
Sådan bliver du uddannet slagter
Du kan uddanne dig til slagter på to måder. Du kan enten tage en erhvervsuddannelse eller en elevuddannelse for at komme i mål med din drøm. Læs om dem begge her:
Bliv slagter med en erhvervsuddannelse
Når du uddanner dig til slagter med en erhvervsuddannelse bliver du slagter i helt traditionel forstand. Det vil sige, at du efter endt uddannelse typisk vil få job i et slagterhus eller slagteri eller som pølsemager. Her vil du kunne gøre godt brug af din viden omkring udskæringer, kvalitetskontrol og efterspørgsel.
Sådan er erhvervsuddannelsen til slagter bygget op
Erhvervsuddannelsen bygget op således, at du følger et grundforløb på enten 10 eller 30 uger, der foregår på en erhvervsskole. Efter det følger et hovedforløb, hvori der veksles mellem praktikperioder og skoleforløb. Du kan afslutte uddannelsen som slagter efter 2 år og 6 måneder, men du kan også vælge mellem forskellige specialer i denne periode, hvor der så lægges ét år til:
Forædling: 3 år og 6 måneder
Svineslagter: 3 år og 6 måneder
Kreaturslagtning: 3 år og 6 måneder.
Disse adgangskrav skal du opfylde
For at kunne begynde på en erhvervsuddannelse til slagter skal du have gennemført 9. eller 10. klasse, ligesom du skal have fået minimum 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik.
Derfor skal du blive slagter med erhvervsuddannelse
Når du uddanner dig til slagter med en erhvervsuddannelse, så uddanner du dig typisk til det helt klassiske industrislagteri. Alt efter hvilken specialisering du vælger kan du også komme til at arbejde med saltning og rygning, konserveringsmåder og optimering af produkion.
Bliv slagter med en elevuddannelse
Hvis du gerne vil være gourmetslagter, så er det en god idé at tage en elevuddannelse, da du her bliver lært op i en slagterbutikkontekst. Det betyder, at du bliver uddannet til både at kunne beskæftige dig professionelt med kundeservice og håndværkssiden af slagteruddannelsen. Man kan faktisk sige, at du efter endt uddannelse bliver både slagter, købmand og kok.
Sådan er elevuddannelsen til slagter bygget op
Uddannelsen foregår typisk i en større varehuskæde, hvor du vil få både SU og løn i de 3-3,5 år som uddannelsen varer.
Uddannelsen vil typisk være bygget op sådan, at du efter endt grundforløb skal gennemføre et skoleforløb på 15 måneder på en teknisk skole. Udover det forløb, skal du deltage i 2 andre med de øvrige elever, hvor du bliver undervist i teamwork, arbejdsplanlægning og varehusopbygning.
Disse adgangskrav skal du opfylde
For at kunne blive optaget på uddannelsen til slagter, så skal du som minimum have gennemført folkeskolens 9. klasse. Gør du det, så varer uddannelsen 3,5 år. Hvis du allerede har gennemført grundforløbet “Mad til mennesker”, kan du gennemføre den på 3 år. Du får et svendeprøve, når du er færdig med uddannelsen.
Derfor skal du blive slagter med en elevuddannelse
Fordelen ved at uddanne dig til gourmetslagter i en større varehuskæde er, at du oftest kan få job i kæden, når du er blevet færdiguddannet slagter. Det er der rigtig mange, der vælger grundet alsidigheden i jobbet, hvor du får rig mulighed for at afprøve de kompetencer og den viden og erfaring du har opnået gennem uddannelsen.