Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Filtrer efter
Musik
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1
Annoncer

Mere om Musikuddannelser

Musikuddannelser findes på mange forskellige niveauer og stilarter. Som musiker kan du være alt fra trommeslager i et rockband til violinist i et symfoniorkester. Du kan specialisere dig i sang, et specifikt instrument, i at komponere, i pædagogisk arbejde eller i at kombinere forskellige stile.

Spiller instrument og synger på musik uddannelse

Fælles for de fleste musik uddannelser er, at du skal synge og spille et instrument for at blive optaget. Du kan både tage en musik uddannelse på Musikkonservatoriet og for eksempel på et højskoleophold. Du skal kunne spille et instrument og synge på musikuddannelsen.

Musik uddannelse på højskole eller konservatoriet

Specialisér dig på Musikkonservatoriet

Vælger du at tage en musikuddannelse på Musikkonservatoriet, så skal du specialisere dig inden for:

  • sang
  • pædagogik
  • produktion
  • komposition

Musikuddannelsen bliver en kombination af musikalsk praksis, musikalsk teori og et højt kunstnerisk niveau. Med en musikuddannelse fra konservatoriet kan du arbejde som komponist, musiklærer, hørelærer, musiker, organist eller musikteoretiker.

Rytmisk eller klassisk uddannelse

På konservatoriet kan du enten vælge en rytmisk eller klassisk uddannelse. Ønsker du at kombinere udøvelsen af musik med musikteoretiske og musikpædagogiske fag, har du mulighed for det. I det følgende kan du skabe dig et overblik over, hvad du kan specialisere dig i:

Et hovedinstrument som speciale

Violin, trompet, guitar, eller slagtøj kan være et af de instrumenter, du vælger som speciale. Men du kan også vælge din stemme som hovedinstrument. På uddannelserne får du både undervisning i sammenspil og individuel undervisning herunder undervisning i, hvordan du bruger dit instrument i sammenhæng med andre instrumenter.

En musikalsk genre som speciale

En musikalsk genre som speciale kan f.esk. være folkemusik, elektronisk musik eller kirkemusik. I den sammenhæng vil du blive undervist i musikkens særlige kendetegn, dens historie og forudsætninger. Du lærer også selv at skabe musik inden for den enkelte genre.

Musikpædagogik som specialeFotograf Martin Dam Kristensen

Vælger du musikpædagogik som speciale, lærer du at formidle og undervise andre i musik. Undervisningen er opdelt i fag som psykologi, pædagogik, hørelære og musikteori. Samtidig får du undervisning i dit hovedinstrument. Denne uddannelse kræver ofte, at du har klaver som bifag.

Optagelse på musikkonservatoriet

Der kræves en grundlæggende kundskab for at blive optaget på et musikkonservatorium. Ansøgere skal gennem adskillige optagelsesprøver, hvor praktiske og teoretiske færdigheder testes. Prøverne er skrappe, og konkurrencen er hård.

Vil du forberede dig inden optagelsesprøven til et konservatorium, kan du tage et musikalsk grundkursus kaldet MGK, som foregår på en musikskole. Der findes både en klassisk og en rytmisk linje. Et musikalsk grundkursus behøver ikke at lede videre til et konservatorium, men kan også være et fint springbræt til en eventuel musikkarriere.

Musiklinie på højskole

Det er også muligt at tage en musiklinie på en musikhøjskole. Her kan du finde tid og ro til at undersøge, hvilken musikalsk retning du ønsker. Mange finder musikalsk inspiration på et højskoleophold.

Karriere som musiker

Det er svært at leve af at være musiker. Mange musikere i Danmark er tvunget til at kombinere jobbet som musiker med andet arbejde. Der findes en del private og statslige institutioner, som tilbyder musikere fastansættelse - især operahuse, teatre, universiter og de kommunale musikskoler.