Er du klar på at gøre en forskel i den administrative verden i sundhedsvæsenet? Så tag en uddannelse som lægesekretær!
Drømmer du om at kunne hjælpe patienter gennem administration og vejledning? Er du interesseret i at få grundlæggende viden inden for jura, kommunikation, data og sundhed? Så er en uddannelse som lægesekretær måske noget for dig!
Hvor nogle af de vigtigste arbejdsopgaver er at kunne kommunikere med mange forskellige mennesker, og være i stand til at guide og vejlede dem trygt igennem systemet.
Hvad laver en lægesekretær?
Som lægesekretær kan du have mange forskellige og anderledes arbejdsopgaver, men nogle af de vigtigste arbejdsopgaver, som lægesekretær er blandt andet din funktion som koordinator i forhold til patientens forløb. Som lægesekretær skal du derfor være forberedt på at have kontakt til både forskellige patienter, men også til forskellige faggrupper, hvorfor journalbehandling og patientkontakt vil være et centralt område i din hverdag.
Som nævnt findes der mange forskellige arbejdsopgaver i arbejdsfunktionen som lægesekretær. Et andet eksempel på nogle af de opgaver kunne være kvalitetsmål, da sundhedsvæsenet i dag i høj grad er styret af kvalitetsmål. Som lægesekretær vil det derfor forventes af dig i et vis omfang at skulle indgå i kvalitets- og udviklingsarbejde, hvor du skal biddrage til både at udvikle og vedligeholde kvaliteten i arbejde med patientsikkerhed. Herudover kan dine arbejdsopgaver også medføre, at du skal bidrag til at udvikle sikre arbejdsgange samt det løbende udviklingsarbejde.
Hvad indebærer uddannelsen som lægesekretær?
På uddannelsen som lægesekretær vil du modtage undervisning i forskellige kerneområder, som du vil have brug for i dit fremtidige arbejde som lægesekretær. På uddannelsen vil du typisk også skulle ud i praktik, som er en god mulighed for dig for at få afprøvet noget af din teori i praksis. Praktikperioden er samtidigt en god mulighed for at få oplevet, hvilke fremtidige arbejdsopgaver du kan komme til at arbejde med.
På uddannelsen vil du som ovennævnt modtage undervisning inden for forskellige kerneområder. De kerneområder som du typisk vil komme ind på uanset, hvor du uddanner dig til lægesekretær er administration, koordinering, jura, sundhed, sygdom, kommunikation, teknologi og dato.
På uddannelsen vil du opleve forskellige former for undervisningsformer. Udover dit praktikforløb vil du både opleve gruppearbejde, forelæsninger, projektarbejde og selvstudie.
Hvor kan jeg blive ansat som lægesekretær?
Som færdiguddannet lægesekretær, vil du have muligheden for at kunne blive ansat i mange forskellige funktioner. På uddannelsen vil du blive oplært i at arbejde på tværs og finde løsninger, og det vil være en fordel, når du kommer ud færdiguddannet på arbejdsmarkedet. Dette vil være en fordel, da du som færdiguddannet vil have kontakt ikke blot til patienterne, men også en lang række af andre faggrupper.
Som færdiguddannet lægesekretær kan du blive ansat på private special lægeklinikker, almene lægeklinikker, hospitaler, sundhedsvæsenet osv. De forskellige ansættelsessteder vil selvfølgelig byde på forskellige arbejdsopgaver, men eftersom arbejdsopgaverne som lægesekretær er blevet mere komplekse, kan du også komme til fx at lave sagsbehandling i relation til afdelingsledelse. Det kunne eksempelvis være at lave udarbejdelse af beslutningsoplæg, referater eller dagsordener.
Hvor kan jeg læse mere om uddannelsen som lægesekretær?
Vi har øverst på denne side samlet et forskelligt udvalg af udbydere, som tilbyder mere information eller uddannelsesmuligheder til lægesekretær. På denne måde vil du kunne opveje de forskellige udbydere, og finde ud af, hvad du prioriterer højest, når du skal vælge din uddannelse. Her får du muligheden for at vælge den uddannelsesmulighed, som passer dig bedst.