Matematik A, B og C som onlineundervisning
-
Online
-
Online undervisning
HF-Online
-
Online
-
Online undervisning
HF-enkeltfag – enkeltfag / online
-
Flere byer (3)
-
Holdundervisning, Online undervisning
Matematik G og FED
-
Online
-
Online undervisning
Matematik, A
-
Flere byer (3)
-
Holdundervisning, Online undervisning
Matematik, C
-
Flere byer (3)
-
Holdundervisning, Online undervisning
Matematik, Online
-
Online
-
Online undervisning
Matematik, B
-
Flere byer (3)
-
Holdundervisning, Online undervisning
Matematik enkeltfag er vejen til dit drømmestudie?
Er matematik på det rigtige niveau det eneste, der afholder dig fra at kunne søge ind på dit drømmestudie? Eller vil du gerne bare holde alle døre åbne i forhold til dit fremtidige studievalg? Så er det at supplere med matematik enkeltfag en rigtig god idé. Når du er færdig har du de nødvendige kompetencer inden for matematikkens verden, som gør, at du er helt parat til dit videre studieliv.
Matematik er et af de mest centrale fag, hvorfor det stilles som optagelseskrav på de naturvidenskabelige og samfundsfaglige videregående uddannelser.
Herunder kan du læse lidt mere om, hvad du kan forvente dig af matematik enkeltfag på A-, B- og C-niveau.
Matematik enkeltfag på forskellige niveauer
Matematik er selvsagt læren om tal og strukturer. Det er en abstrakt videnskab, hvis metoder bunder i logik og læren om sandt og falsk.
Sværhedsgraden af matematikundervisningen afhænger af, hvilket niveau du vælger at følge matematik enkeltfag på. A-niveau er det højeste niveau, herefter følger B-niveau og til sidst kommer C-niveau.
Hvilket niveau skal du vælge at følge matematik enkeltfag på?
Hvilket niveau, der er det rigtige for dig afhænger groft sagt af det studie du ønsker at søge om optagelse på. De videregående studier kræver et vist niveau, der dog der dog er forskelligt fra studie til studie. Det betyder, at bare fordi det f.eks. er et naturvidenskabeligt studie, så kan det sagtens være, at der kun kræves matematik på B-, eller C-niveau.
Det er derfor en rigtig god idé, at du ved lige præcis, hvilket niveau du skal bruge, når du skal til at følge matematik enkeltfag. Det gør du nemmest ved enten at læse om uddannelsen eller ved at tage kontakt til uddannelsesinstitutionen.
Matematik enkeltfag på A-niveau
Matematik på A-niveau er som sagt det højeste niveau. Det betyder, at du skal have gennemgået undervisningen i matematik på B- og C-niveau før, at du kan følge undervisningen på A-niveau.
På matematik enkeltfag A-niveau dykker du dybt ned i matematikkens verden og du bliver undervist i blandt andet:
- Regningsarternes hierarki
- Forholdsberegning
- Formeludtryk og potenssammenhænge
- Definition og fortolkning af differentialkvotienter
- Kvalitativ analyse og simpel opstilling af differentialligninger
- Simple statistiske metoder til håndtering og grafisk opstilling af et givent datamateriale
- Ubestemte og bestemte integraler samt anvendelse af integralregning
Matematik enkeltfag på B- og C-niveau
På matematik enkeltfag på både B- og C-niveau styrker du dine færdigheder i logisk tænkning. Du lærer matematik, som du kan bruge i dagligdagen og som giver dig adgang til en række videregående uddannelser.
Du bliver blandt andet undervist i:
- Trigonometri
- Differentialregning
- Integralregning
- Bogstavregning og CAS
- Statistik
- Regningsarternes hierarki
- Kendskab til matematikkens udvikling.
Hvor lang tid tager det at læse matematik som enkeltfag?
Undervisning på matematik enkeltfag varer typisk mellem et halvt og et helt år. Det afhænger dog af, hvilket niveau du vælger at følge undervisningen på og antallet af ugentlige undervisningstimer. Vi anbefaler, at du tager kontakt til den uddannelsesinstitution du ønsker at læse på.
Matematik enkeltfag som fjernundervisning
Det er selvfølgelig muligt at følge matematik enkeltfag ved helt almindelig klasseundervisning. Ønsker du dog at følge undervisning, når det passer dig, så vil det være oplagt at læse matematik enkeltfag som fjernundervisning.
Det foregår typisk sådan, at du deltager i et fysisk seminar ved opstart af hvert modul, hvorefter du så arbejder med opgaverne via nettet. Du kan kommunikere med din underviser undervejs. Forløbet afsluttes med en mundtlig eller skriftlig eksamen på skolen.