Dyreadfærdskonsulent uddannelse
-
Hirtshals
-
Holdundervisning
Kranio Sakral Terapeut til Heste
-
Hirtshals
-
Holdundervisning
-
6 Lektioner
Jordbrugsteknolog med speciale i husdyrproduktion: Hest
-
Århus
-
Holdundervisning
-
01-08-2025
-
2 år
Hestetræningskonsulent
-
Hirtshals
-
Holdundervisning
-
17 måneder
Grunduddannelse i Dyreadfærd og Adfærdsmodifikation
-
Hirtshals
-
Holdundervisning
-
7 uger
Landmand med speciale som jordbrugsmaskinfører
-
Slagelse
-
Holdundervisning
Kranio Sakral Terapeut til Hunde
-
Hirtshals
-
Holdundervisning
-
2 Lektioner
Fysiurgisk hesteterapeut
-
Hirtshals
-
Holdundervisning
-
17 måneder
Når du har besluttet dig for hvilken uddannelse med heste, du vil tage, er det næste skridt at tage stilling til hvilken en, der passer til dig, og hvilke opgaver du gerne vil ende op med at skulle udføre dagligt i dit professionelle liv.
Her på siden kan du læse mere om disse forskellige uddannelser:
- Ridelærer
- Berider
- Hestemassør
- Hestemanager
- Fysiurgisk hesteterapeut
- Dyrelæge
Ridelærer
Drømmer du om at lære, hvordan man lærer andre at ride? Så overvej at uddanne dig til ridelærer og eventuelt berider senere hen.
For at du kan blive ridelærer er det vigtigste selvfølgelig at du er god til at ride og kender teknikkerne i de forskellige stilarter inden for ridning. Du vil dog blive uddannet og trænet yderligere i de forskellige discipliner og stilarter.
Som ridelærer får mulighed for at undervise elever på rideskoler i hele landet, Team Danmarks elite klasser i folkeskoler, arbejde med talentudvikling, på efterskoler eller lignende. Uddannelsen baner også vej for at tage berideruddannelsen efterfølgende.
På ridelærer-uddannelsen vil du få indblik i:
- Undervisningsmodeller
- Dressur
- Spring
- Sygdomslære
- Rideskoledrift
- Uddannelse af ungheste
Berider
En berideruddannelse er en forlængelse af ridelærer uddannelsen og tager yderligere 3 år.
Det er ikke alle, som har færdiggjort ridelærer/ridetræner uddannelser, som kan komme ind på berider uddannelsen. Det er nemlig kun de bedste elever, der bliver optaget.
Som berider får man, udover at træne øvede konkurrenceryttere, mulighed og erfaring med at tilride heste. Derudover er der også mange beridere, der oplærer andre ridelærere og trænere.
Hvis du vil vide mere om berider uddannelser, skal du kontakte den uddannelsesudbyder, du er interesseret i.
Hestemassør
Hvis du vælger at læse til hestemassør, lærer du at lokalisere problematiske områder på hesten samt at forbedre dem ved hjælp af massage og udstrækning. Hestemassører fungerer ofte i konsulentlignende stillinger, hvor de hjælper andre ejere med deres heste.
På uddannelsen, som ofte foregår deltid, lærer du hestens anatomi at kende: muskellære, skeletlære, ledlærer, sener og ledbånd, osv. Derudover bliver du i stand til at udføre forskellige slags massager på hesten – både en mere generel version, men også specialmassage, som kan afhjælpe med specifikke problemer.
Derudover vil du på de fleste uddannelser også lære mere om en hests smerte punkter, stress punkter og triggerpunkter, samt lære at skrive journal. Denne viden vil gøre dig i stand til at yde en vigtig service, som vil blive værdsat af hesten og hestens ejer.
Hestemanager
På en hestemanager uddannelse lærer du, hvordan du dagligt skal kunne arbejde med heste på de fleste fronter, som er nødvendige. Derfor vil du blive uddannet i alt fra foder, til træning, til sygdomme, så du kan arbejde med hestens trivsel på den bedst og mest professionelle vis.
Du vil lære om, hvordan heste skal passes, og hvilke daglige rutiner der foregår. Derudover vil du også blive undervist i, hvordan man vedligeholder de fysiske rammer for hesten bl.a. boksene, folde, hegn og sadler, hovedtøj og andet udstyr.
Som led i din uddannelse til hestemanager vil du blive undervist i ridning af en professionel.
Uddannelsen varer 3-4 år i alt og består som oftest primært af praktik og enkelte skoleforløb.
Fysiurgisk hesteterapeut
Som fysiurgisk hesteterapeut lærer du at bruge massage, kranio sakral terapi samt ledmobilisering til heste. Derudover får du også indblik i andre terapiformer som akupunktur, førstehjælp, tandlære og ernæring.
Uddannelsen tager 17 måneder, hvor du i gennemsnit skal deltage i kurser en gang om måneden og efterfølgende lave praktiske og teoretiske øvelser og opgaver derhjemme.
Disse teknikker bliver grundigt gennemgået, så du lærer kan opnå de rette kompetencer både teoretisk og praktisk.
Dyrlæge med speciale i heste
For at blive dyrlæge med speciale i heste, skal du tage en bachelor og en kandidat i veterinærmedicin. Det eneste sted, du kan uddanne dig til dyrlæge, er derfor på Københavns Universitet.
Her tager en bacheloruddannelse 3 år og den efterfølgende kandidat tager 2 år.
Du vil i løbet af studie stifte grundigt kendskab til undersøgelse af dyr, sygdomslære, diagnosticering og efterfølgende medicinsk behandling eller operation.
Derudover får du også et bredt indblik i forebyggelse af sygdomme, fødevarekontrol og -kvalitet, medicinudviklling, velfærd og miljøhygiejniske funktioner.
På den sidste del af uddannelse kan du specialisere dig i heste og veterinærarbejde inden for hestepraksis.