Om uddannelsen
Anlægsgartner med EUX
Hvis du gerne vil være anlægsgartner og samtidig gerne være student, så er Erhvervsfaglig Studentereksamen (EUX) Anlægsgartner måske noget for dig.
Som anlægsgartner med EUX sammensætter og passer du grønne områder og er med til at skabe parker, haver, kirkegårde og andre udendørs miljøer, som er funktionelle og smukke.
Når du uddanner dig til anlægsgartner, lærer du at arrangere træer, blomster, stauder og græs for at anlægge en flot park, have eller et anlæg. Du lærer at bygge trapper, støttemure og blomsterkummer og lægge sten i indkørsler og på trapper. Du lærer også om have stilarter som for eksempel japanske haver. En vigtig del af arbejdet går ud på at bruge maskiner som traktor og minigraver til større opgaver. Du lærer at arbejde med beton fliser og natur materialer, der bruges til et flot anlæg.
Som anlægsgartner kan du arbejde i et privat firma eller i en kommunes anlægsafdeling, men du kan også starte din egen virksomhed. På uddannelsen får du grundlæggende viden om, hvilke materialer du kan anvende til løsningen af bestemte opgaver. Du lærer desuden at vurdere og begrunde, hvilke løsninger, du synes passer bedst med hensyn til pris, holdbarhed og kvalitet. Uddannelsen giver også kendskab til sikkerhed, love og regler.
Oplæring (praktik) med løn
Det er din opgave at finde din læreplads, men ZBC har studievejledere, der kan hjælpe dig. Oplæringsvirksomheden og du skal ind indgå en skriftlig uddannelsesaftale.
Mulighed for skoleoplæring (skolepraktik)
Kan du ikke finde en læreplads, eller mister du din læreplads, tilbyder skolen dig skoleoplæring på ZBC.
Oplæring (praktik) i udlandet
Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm.
Ansøgning og adgangskrav
9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25, bliver du indkaldt til en realkompetencevurdering før opstart.
Eksamen og diplom
Der vil løbende være eksaminer under denne uddannelse.
Pris
Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år.
På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i oplærings- og skoleperioderne.
Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.
Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.
Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.
Få information
Det store udvalg af uddannelsesretninger i flere byer er din adgang til et mangfoldigt studiemiljø tæt på dig, hvor du kan indfri dine fremtidsdrømme. Vores primære mission er at bevare bredden i uddannelsesudbuddet og have en høj kvalitet i uddannelserne.Lige...