Video
Startdato
Om uddannelsen
Tag en professionsbachelor og bliv socialrådgiver
Vil du hjælpe mennesker med sociale problemer? Og vil du kunne specialisere dig? Så er socialrådgiveruddannelsen noget for dig.
Med en socialrådgiveruddannelse hjælper du mennesker med sociale problemer og skaber forandringer, der kan få stor betydning for manges liv.
Socialrådgiveren hjælper og vejleder mennesker, der er ramt af fx arbejdsløshed, økonomiske problemer, integrationsproblemer, arbejdsskader, misbrug eller sygdom.
At hjælpe mennesker med problemer kræver overblik, systematik, planlægning og handling.
Dit udbytte af socialrådgiveruddannelsen
Socialrådgiveruddannelsen klæder dig på til at forstå, hvad der kan føre mennesker ud i sociale problemer, og du lærer, hvordan du som socialrådgiver løser og forebygger de sociale problemer, mennesker kan støde på.
På uddannelsen beskæftiger du dig med social- og arbejdsmarkedspolitik, økonomi, lovgivning og kommunikation. Du lærer, hvordan du kan hjælpe via sagsbehandling, rådgivning og vejledning. Og du får indsigt i, at du kan gøre en forskel, hvad enten du arbejder på gadeplan eller i en stor forvaltning.
Uddannelsens indhold og opbygning
Uddannelsen er meget tæt på det arbejdsliv, der venter dig som uddannet socialrådgiver.
I løbet af uddannelsen har du 5 måneders praktik, og undervisningen tager i høj grad afsæt i den virkelighed, socialrådgivere arbejder i til daglig.
Socialrådgiveruddannelsen har fokus på fagområdet socialt arbejde, der underbygges af fagområderne psykologi, jura og samfundsvidenskab.
Uddannelsen er bygget op af 13 moduler med hvert deres selvstændige tema, og modulernes varighed er 10 uger – med undtagelse af praktikmodulet, som er på 5 måneder.
På 3. studieår har du mulighed for at specialisere dig inden for et område over 2 moduler.
De 4 nedenstående fagområder har forskellige vægtning i løbet af uddannelsen, men lægger alle op til socialt arbejde i praksis.
- Socialt arbejde.
- Psykologi og psykiatri.
- Jura.
- Samfundsvidenskab
Tag din uddannelse via fjernundervisning
Du kan også vælge at tage Socialrådgiveruddannelsen som netbaseret uddannelse i Odense. Med denne studieform har du mulighed for at kombinere job og uddannelse, og selv sammensætte et fleksibelt studie, som passer din arbejdsgang.
Studieformen på den netbaserede socialrådgiveruddannelse adskiller sig fra den klassiske studieform.
Studieformerne veksler mellem:
- Studie via internetbaseret konferencesystem.
- Studiegruppearbejde via internettet.
- Fremmøde på uddannelsesstedet.
På den netbaserede socialrådgiveruddannelse foregår en stor del af læringen som fjernstudie i studiegrupper via internettet. Arbejdet i studiegrupperne, typisk via Skype, foregår i ugerne mellem fremmødet på uddannelsesstedet. I studiegrupperne arbejdes der med diskussion af pensum, opgaver mv.
Læringsformen på den netbaserede socialrådgiveruddannelse betyder, at det er væsentligt, at du er god til at arbejde struktureret.
Du skal være indstillet på at arbejde i studiegrupper via nettet i ugerne mellem fremmødet på uddannelsesstedet.
Ansøgning og adgangskrav
Adgangskrav via optagelseskvotient (kvote 1)
I kvote 1 sker optagelsen alene på baggrund af eksamensgennemsnit fra den adgangsgivende eksamen.
Er der flere ansøgere, end der er pladser, optager man dem med de højeste eksamensgennemsnit.
For at søge ind via kvote 1 skal du have én af følgende eksamener:
- Studentereksamen (STX)
- Højere forberedelseseksamen (HF)
- Højere handelseksamen (HHX)
- Højere teknisk eksamen (HTX)
- Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (EUX)
- Gymnasiale indslusningskurser for fremmedsprogede (GIF)
Eksamen og diplom
Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt.
Sammen gør vi studerende, erhvervsliv og samarbejdspartnere parat til udvikling af fremtidens arbejdsmarked. Du kan vælge mellem tre typer af videregående uddannelser. Erhvervsakademiuddannelser 2-2½ år. Professionsbacheloruddannelser 3½-4 år. Professionsbacheloroverbygning til erhvervsakademiuddannelser 1½ år. Vi udbyder flere af vores uddannelser i...
Udtalelser
Marianne Olsen, læser til socialrådgiver
"Jeg synes lærerne er engagerede, og alle bidrager til min læring i de enkelte fag."
Anette Pedersen, læser til socialrådgiver
"Jeg har fået mange kompetencer inden for det sociale område, og har lært at bruge teoretiske modeller på den rette målgruppe, og lært hvordan man ved hjælp af forskellige redskaber kan afhjælpe et socialt problem."