Søg uddannelse 👉
Kandidatuddannelse og masteruddannelse

Socialvidenskab

Roskilde Universitet, i Roskilde
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge RUC?

31.111kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4/5* - Fagligt miljø

3,9/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Vores samfund oplever gennemgribende sociale forandringer i disse år. Nogle af forandringerne sker langsomt, båret frem af ændrede normer og værdier – andre sker pludseligt og voldsomt, båret frem af en pandemi, en økonomisk krise eller af klimaforandringer. På kandidatuddannelsen i Socialvidenskab lærer du at bidrage med konstruktive løsninger til det 21. århundredes komplekse udfordringer.

Vi trækker på perspektiver fra sociologi, antropologi, politologi, økonomi og retssociologi for at forstå sociale forandringsprocesser fra både menneskers, institutioners og staters perspektiv. Vi arbejder med temaer som f.eks. retfærdighed, social ulighed, ligestilling, stigmatisering, migration, integration, social mobilitet, bæredygtighed, vækst og ressourceudnyttelse – kort sagt problemstillinger, som udfordrer alle samfundets aktører og som kun kan løses med et tværfagligt perspektiv. Det perspektiv giver vi dig.

Som studerende lærer du at analysere de skiftende udfordringer indenfor rammerne af de vilkår og modsætninger, der findes i moderne velfærdssamfund og stater. Til analysen giver vi dig en række metodiske værktøjer – lige fra praktisk statistik, juridisk sagsbehandling og projektledelse, og til feltarbejde, kvalitative interviews og brugerundersøgelser. Gennem projektarbejdet får du desuden rig lejlighed til selv at afprøve teoriernes og metodernes rækkevidde, styrker og svagheder, og du vil også prøve kræfter med at formidle dit projekt i form af fx en artikel eller en projektansøgning. Du har også mulighed for praktikforløb og samarbejde med virksomheder og organisationer. Alt i alt giver vi dig en stærk og alsidig faglighed, som du kan bruge til at arbejde med konkrete sociale forandringer.

På kandidatuddannelsen i Socialvidenskab kan du vælge at specialisere dig inden for:
- Sociale forandringsprocesser og retfærdighed
- Velfærd, institutioner og ulighed
- Køn og mangfoldighed

Vores studiemiljø er lige så tværfagligt som de udfordringer, vi undersøger. Vores studerende er typisk engagerede i samfundet og optagede af de mekanismer, der styrer det, så hos os skal du altid være klar til en rask lille faglig debat ved kaffemaskinen. Vi ved, at samarbejde virker, når mennesker skal løse komplekse opgaver, og den indsigt bruger vi både i vores forskning og vores undervisning. Du bliver derfor hurtigt del af et hold og kommer primært til at kende studerende fra din egen årgang, men på specialiserings- og metodekurserne møder du også studerende fra andre årgange og uddannelser. Vi inviterer også jævnligt vores alumner til at fortælle om det arbejdsliv, der venter dig efter uddannelsen.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Startdato

1 tilgængelig startdato

september 2025

  • Holdundervisning
  • Roskilde
Roskilde Universitet
4000 Roskilde
Universitetsvej 1
Roskilde

Er Roskilde Universitet noget for dig?

Leder du efter en videregående uddannelse med fokus på dig som studerende og forskning? Leder du efter en videregående uddannelse, hvor du får mulighed for at forankre din teoretiske viden i projektgrupper og i samspil med virksomheder? Så er en...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet