Søg uddannelse 👉
Kandidatuddannelse og masteruddannelse

Historie

Roskilde Universitet, i Roskilde
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge RUC?

31.111kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4/5* - Fagligt miljø

3,9/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Alt i samtiden trækker på mennesker og samfund, der kom før os. På kandidatuddannelsen i Historie lærer du at analysere og formidle fortidens erfaringer og dermed vise nye perspektiver og handlemuligheder i den tid, vi lever i nu.

Mange søger svar på tidens store spørgsmål, men vi lærer dig at gå et spadestik dybere og spørge, hvordan og hvorfor netop dette spørgsmål er blevet vigtigt nu. Hvad skete der i fortiden, og hvordan bruges de historiske erfaringer i levende mennesker og samfunds fortællinger om sig selv?

Historie er alt det, der skete før i dag, fra vikinger og verdenskrige til velfærdsstat og hverdagsliv, og al denne fortid er til stede og virker i os nu og her, lokalt og globalt. På den måde er historie det mest tværvidenskabelige fag, der findes. Du lærer at inddrage viden og analytiske perspektiver fra en bred vifte af kultur- og samfundsvidenskaber, understøttet af de klassiske historiefaglige metoder. Du skal arbejde med arkivsøgninger, kildematerialer og forskningslitteratur, og du får mulighed for at dykke ned specifikke historiske emner, teorier, problemkomplekser og forskningsfelter i løbet af studiet. Vi arbejder altid problemorienteret, og du har stor frihed til at selv at vælge dine projekter og dermed skabe din egen profil som historiker.

I vores analyser har vi fokus på, hvorfor og hvordan samfund og kulturer forandrer sig over tid, og hvordan fortiden bliver en erindringspolitisk kampplads. Hvem bestemmer, hvad der huskes og glemmes, og hvad vi skal lære af det skete? Vi beskæftiger os med alt fra historiske referencer i krigspropaganda til spørgsmål om historisk autenticitet på film og museer, og vi lærer dig at formidle fortidens fascinerende fremmedhed og dermed vise nye perspektiver for fremtiden.

Som del af studiet vil du have et semester i fællesskab med studerende fra Dansk samt Filosofi og Videnskabsteori. På tværs af de tre fag vil I arbejde sammen om at udforske humanistiske perspektiver på samfund, kultur, erhverv og digitalisering. Det sker bl.a. gennem projektarbejde, hvor I skal inddrage eller samarbejde med en ekstern aktør som fx en privat eller offentlig organisation, forening eller borgergruppe.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Startdato

1 tilgængelig startdato

september 2025

  • Holdundervisning
  • Roskilde
Roskilde Universitet
4000 Roskilde
Universitetsvej 1
Roskilde

Er Roskilde Universitet noget for dig?

Leder du efter en videregående uddannelse med fokus på dig som studerende og forskning? Leder du efter en videregående uddannelse, hvor du får mulighed for at forankre din teoretiske viden i projektgrupper og i samspil med virksomheder? Så er en...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet