Søg uddannelse 👉
Kandidatuddannelse og masteruddannelse

Filosofi og Videnskabsteori

Roskilde Universitet, i Roskilde
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge RUC?

31.111kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4/5* - Fagligt miljø

3,9/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Klimaforandringer, global fattigdom og  den digitale revolution af vores samfund er eksempler på konkrete udfordringer som kandidatuddannelsen i Filosofi og Videnskabsteori har et særligt fokus på at forstå og forsøge at besvare. Uddannelsen sætter dig i stand til at identificere og forstå de centrale argumenter, der bliver fremført af politikere og videnskabsfolk i forhold til tidens store spørgsmål.

Roskilde Universitet er det eneste universitet i Danmark, hvor du kombinerer Filosofi og Videnskabsteori. Filosofi og Videnskabsteori giver dig redskaber til at tage stilling til og begrunde dine holdninger og udfordre andres argumenter. Vi udfordrer tankegods og traditioner, der bliver taget for givet og finder løsninger, der gør det muligt at finde nye veje, der peger i retning af en bedre verden.

Som studerende ved Filosofi og Videnskabsteori bliver du del af et engageret humanistisk miljø. Det sikrer vi gennem projektarbejdet, hvor I arbejder i grupper og har jævnlige møder med en vejleder, men også gennem sociale og faglige arrangementer. Samarbejdet på tværs af humaniora understøttes desuden ved at kandidatuddannelsen har et fællessemester med Dansk og Historie, hvor studerende og undervisere fra alle tre uddannelser deltager. I kursusundervisningen gør vi ekstra meget ud af, at inddrage vores studerende.

De humanistiske uddannelser på RUC er kendetegnet ved kritisk stillingtagen til og interesse for de udfordringer, som mennesker er stillet overfor i dag. Vi engagerer os i samfundet omkring os og forholder os til, hvordan sproget, litteraturen, historien, kulturen og tænkningen former - og bliver formet af - den verden vi lever i. Vi betragter ikke alene humanistisk viden som en bærende søjle i videnskaben, men også som en viden der er med til at forme, hvem vi ønsker at være.

Kendetegn ved studiemiljøet på Filosofi og Videnskabsteori på Roskilde Universitet:

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Startdato

1 tilgængelig startdato

september 2025

  • Holdundervisning
  • Roskilde
Roskilde Universitet
4000 Roskilde
Universitetsvej 1
Roskilde

Er Roskilde Universitet noget for dig?

Leder du efter en videregående uddannelse med fokus på dig som studerende og forskning? Leder du efter en videregående uddannelse, hvor du får mulighed for at forankre din teoretiske viden i projektgrupper og i samspil med virksomheder? Så er en...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet