Søg uddannelse 👉
Kandidatuddannelse og masteruddannelse

Digital Transformation

Roskilde Universitet, i Roskilde
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge RUC?

31.111kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4/5* - Fagligt miljø

3,9/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og den position forpligter os til også at vise vejen til en mere bæredygtig digital udvikling. På kandidatuddannelsen i Digital Transformation arbejder vi med at udvikle og designe bæredygtige digitale løsninger.

Digital Transformation er den eneste kandidatuddannelse i Danmark med fokus på bæredygtig digital transformation. Hos os får du kernefaglighederne fra informatik og datalogi, kombineret med indsigt i design og inddragelse af bæredygtighedsperspektiver i alle led af processen.  Vi arbejder med bæredygtighed i den enkelte digitale løsning, fx ved at overveje det energiforbrug, der går ind i produktet, eller ved at udvikle konkrete værktøjer, der kan hjælpe mennesker til at leve mere bæredygtigt. Og vi tænker bæredygtighed som et bredere princip i produktionsprocessen, hvor vi arbejder med at genbruge processer, ideer og materialer og tænke langsigtet om de udfordringer, vi prøver at løse med vores produkt.

Hos os lærer du derfor at gentænke værdiskabelsesprocessen for digital udvikling og arbejde med samspillet mellem mennesker, teknologi og processer i de konkrete løsninger. Vi arbejder både med praksisrettede og forskningsbaserede design- og udviklingsmetoder og med klassiske og agile metoder, blandt andet rapid prototyping og design sprint. Vi klæder dig på til at skabe sammenhæng mellem digitale anvendelsesmuligheder og konkrete behov, designe og udvikle digitale løsninger, og sammentænke forretning, it og bæredygtighed. Du lærer kort sagt at skabe digitale løsninger, der gør en konkret og meningsfuld forskel i verden.

Du kan specialsere dig inden for Digital ledelse eller Digital design. Gennem valgfag og semesterprojekter kan du inddrage elementer fra begge specialiseringer og på den måde udvikle din egen profil.

Vores studiemiljø er befolket af mennesker, der betragter teknologien som et middel, ikke et mål. Vi elsker at udvikle, kode og designe, men vi gør det altid med udgangspunkt i de mennesker og organisationer, der i sidste ende gerne skulle få glæde af vores løsninger. Du vil møde studerende, der gerne vil ændre verden til det bedre gennem teknologi, og hos os er der på alle måder plads til den slags ambitioner. Også fysisk har vi fine faciliteter med fri adgang til vores eget Flex Lab, RUC’s FabLab og Open Entrepreneurship Lab.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Startdato

1 tilgængelig startdato

september 2025

  • Holdundervisning
  • Roskilde
Roskilde Universitet
4000 Roskilde
Universitetsvej 1
Roskilde

Er Roskilde Universitet noget for dig?

Leder du efter en videregående uddannelse med fokus på dig som studerende og forskning? Leder du efter en videregående uddannelse, hvor du får mulighed for at forankre din teoretiske viden i projektgrupper og i samspil med virksomheder? Så er en...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet