Video
Om uddannelsen
Professionsbachelor Pædagog
For dig der vil understøtte trivsel, læring og udvikling hos mennesker i alle aldre
Som pædagogstuderende uddanner du dig til at arbejde med at understøtte trivsel, læring og udvikling hos børn, unge og voksne. Uddannelsen giver dig både et teoretisk og praktisk grundlag for at arbejde med mennesker i alle aldre. Du kommer til at undersøge, reflektere over, udforske og handle aktivt ud fra forskellige problemstillinger og scenarier både på campus og ude i praksis.
Om uddannelsen
Pædagoguddannelsen er en spændende og alsidig uddannelse, hvor du møder mange forskellige udfordringer både fagligt og personligt. I løbet af uddannelsen vil du blive præsenteret for en lang række fagområder både teoretisk og praktisk inden for hele det pædagogiske arbejdsfelt, hvis målgruppe rummer mennesker i alle aldre og med forskelligt behov for pædagogisk indsats.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen består af to dele, en fællesdel: “pædagogens grundfaglighed” og enspecialisering.
På grundfagligheden arbejder du bl.a. med pædagogiske teorier, læringsteori , innovation, menneskers fysiske og psykiske udvikling, kønsidentitet, kultur, kommunikation og etik.
Efter første studieår får du tildelt din specialisering
- Dagtilbud
Målrettet: 0-5-årige - Skole/fritid
Målrettet: 6-18-årige - Social/special
Målrettet:
Børn og unge med særlige behov
Personer med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse
Personer med sociale vanskeligheder.
Praktik
Uddannelsen har fire praktikperioder, hvoraf to er ulønnede og to er lønnede.
- En på den del af uddannelsen, der drejer sig om pædagoguddannelsens grundfaglighed,
- To på specialiseringen
- En kort praktik i tilknytning til dit bachelorprojekt, som også retter sig mod specialiseringen.
Praktikkerne gennemføres i fx en børnehave, på et bosted, en vuggestue eller i en skole, så det, du lærer på uddannelsesstedet, afprøves i praksis i dialog med praktikere og undervisere fra pædagoguddannelsen.
Startdato
Ansøgning og adgangskrav
Pædagoguddannelsen hos Professionshøjskolen Absalon optager hvert år studerende til studiestart den 1. februar og den 1. september. Falder den 1. i en weekend, er der studiestart den førstkommende mandag.
Eksamen og diplom
Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt, som kombinerer din teoretiske viden med praksis.
SU
Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.
Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån.
Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen.
Videreuddannelse
Pædagoguddannelsen kvalificerer dig til at arbejde inden for hele det pædagogiske arbejdsfelt. Som pædagog kan du blive ansat i en lang række institutionstyper både i privat og offentlig regi.
Professionshøjskolen Absalon
Professionshøjskolen Absalon udbyder 14 videregående uddannelser og består af 9.000 fuldtidsstuderende, 3.500 i efter- og videreuddannelse og 800 medarbejdere. Absalons uddannelsessteder er placeret i Region Sjælland på i alt syv forskellige lokationer: Holbæk Kalundborg Slagelse Næstved Roskilde Vordingborg Nykøbing Falster ...