Hvorfor vælge Aarhus Universitet?
33.865kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet
4,2/5* - Fagligt miljø
4,2/5* - Socialt miljø
*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019
Om uddannelsen
Bacheloruddannelsen i Antropologi bygger på studier i samfundsvidenskab og humaniora. Du lærer om verdens kulturelle og sociale mangfoldighed, og du arbejder med, hvordan vi mennesker påvirkes af kultur, samfund, moral, traditioner og sociale interaktioner.
Hverdagen på Antropologi
Undervisningen på Antropologi bygger på forelæsninger, øvelser og holdundervisning. Du kommer til at holde oplæg, deltage i diskussioner og samarbejde med din studiegruppe i projektorienterede forløb. Du kommer til at bruge mange timer på forberedelse til undervisningen, og læsemængden på uddannelsen er stor, når du skal indføres i fagets centrale teorier og problemstillinger.
Feltarbejde og teori
På bacheloruddannelsen i Antropologi er feltarbejde et vigtigt redskab til indsamling af antropologisk data. Du arbejder med deltagerobservation og interviews, og du kommer tæt på mennesker, når du skal lære at forstå deres verdensopfattelse. Du arbejder teoretisk med historiske, politiske, økonomiske, nationale, religiøse og sociale forhold, og du deltager kritisk og reflekterende i antropologiske diskussioner om emner som etik, forståelse og viden.
Verden er dit studieområde
Du kan udføre antropologiske undersøgelser overalt i verden og i enhver social sammenhæng. Du har gode muligheder for at rejse ud under uddannelsen, og mange studerende læser deres sidste semester på bacheloren i udlandet. Du har også gode muligheder for at specialisere dig indenfor en enkelt region eller et emne efter eget valg.
Karrieremuligheder
Med en bacheloruddannelse i Antropologi kan du læse videre på en række kandidatuddannelser. Eksempelvis kandidatuddannelsen i Antropologi, hvor du kan vælge mellem to linjer: Den almene linje i Antropologi, hvor du bygger videre på den klassiske antropologiske tilgang til studiet af mennesket som socialt og kulturelt væsen, eller linjen i Visuel Antropologi, som har særligt fokus på brugen af visuelle medier i det etnografiske feltarbejde. Som færdiguddannet antropolog kan du arbejde inden for mange forskellige områder som sundhed, integration, projektledelse, analyseopgaver og administration. Du kan også gå forskervejen eller undervise på de højere læreanstalter, museer eller højskoler.
Arbejder du for denne skole?
Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.
Ansøgning og adgangskrav
Du skal have mindst 6,0 i eksamensgennemsnit, for at blive optaget i kvote 1. Opfylder du ikke karakterkravet på mindst 6,0, kan du søge optagelse i kvote 2 senest den 15. marts kl. 12.
Velkommen til Danmarks næststørste universitet
Aarhus Universitets bygninger er samlet i og omkring Universitetsparken, der gennem årene er blevet udvidet væsentligt. I 2006 blev Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning (HIH) en del af Aarhus Universitet, og fra 2007 gælder det samme for Handelshøjskolen i Århus,...