Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

En kartograf beskæftiger sig primært med data fra landmåling. Disse data skal bearbejdes og bruges til kortlægning.

Landopmålingen foretages både på landjorden og i luften fra fly. Alle målinger gemmes i databaser, hvorefter de bearbejdes og omdannes til kort. Som kartograf er det vigtigt at være detaljeorienteret og præcis, da kortene skal gengive naturens

Læs mere om Kartograf

I dag er fotogrammetri den mest almindelige kortlægningsmetode i Danmark foruden telemåling fra satellitter. Traditionelt blev landmåling (vinkel- og afstandsmåling) udført af landmålere, der gik rundt i naturen med måleinstrumenter og målebånd.

Fra satellitter scannes jordoverfladen for refleksion af sollyset eller anden stråling. Efterfølgende analyseres

Læs mere om Kartograf

Korttegnere og topografer arbejder i private virksomheder med landmålings- og kortpgaver. De kan fx være ansat hos praktiserende landinspektører, opmålingsfirmaer, arkitekter og rådgivende ingeniører, entreprenører og luftfotofirmaer.

De kan også ansættes i offentlige institutioner, fx kommuners tekniske forvaltninger, Geodatastyrelsen, Søfartsstyrelsen,

Læs mere om Kartograf
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
37.628 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Kartograf

Viser: Kommunal ansat
  • 37.155 DKK
  • 28.880 DKK
  • 43.903 DKK
  • 38.584 DKK
  • 30.397 DKK
  • 37.252 DKK
  • 34.245 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Kartograf