Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Årets studieby 2024: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Årets studieby 2024: Her finder du de bedste transportmuligheder

Er det vigtigt for dig at kunne komme nemt til din uddannelse? For mange studerende er det en egentlig overvejelse, hvordan ens daglige transport til drømmestudiet kommer til at være.

I vores brugerundersøgelse i år vægter studerende faktisk gode transportmuligheder som det tredje vigtigste parameter, når de skal vælge en by at studere i.  

Mere end 400.000 studerende fragter sig nemlig hver dag mellem deres bopæl og deres uddannelse, og det kræver en god infrastruktur i byen. Derfor har vi selvfølgelig undersøgt mulighederne for offentlig transport i de danske studiebyer. 

Det kan dog være udfordrende at sammenligne de forskellige byer, fordi mange parametre spiller ind, når man skal vurdere hvad der er gode transportmuligheder. I København kører 5C-bussen hvert 5. minut, og i Holstebro er der kun 191 stoppesteder. Det kan derfor være svært at tage højde for alle punkter og faktorer. 

Vi har alligevel undersøgt transportmulighederne i alle de danske studiebyer og herunder kan du se rækkefølgen for de byer med den *bedste kollektive transport. 


Studiebyer sorteret efter transportmuligheder

🚌 Aarhus

🚌 Aalborg

🚌 Odense

🚌 København

🚌 Svendborg

🚌 Vejle

🚌 Esbjerg

🚌 Viborg

🚌 Næstved

🚌 Kalundborg

*Transportmulighederne er vurderet ud fra det samlede antal stoppesteder med bus, tog, s-tog, letbane eller metro per kommune. Parameteret Transport er vurderet ud fra kommune fremfor by for at få et retvisende billede af, hvordan mulighederne er i det enkelte område. Hos studentum.dk har vi vurderet, at det ikke er sikkert, at man som studerende har mulighed for at bosætte sig indenfor bygrænsen, hvorfor det vurderes at antallet af stoppesteder for hele kommunen danner det mest retvisende billede af, hvad man som kommende studerende har af transportmuligheder.

Aarhus - et net af muligheder 

Aarhus indtager en flot førsteplads med hele 1501 stoppesteder i hele kommunen.  

Med bybusser og Letbane er det nemt og hurtigt at komme rundt i Aarhus. Afstandene er korte, og Aarhus har et fintmasket net af busruter knyttet sammen med Letbanen, der gør det nemt og hurtigt for dig at komme rundt i byen. Ligeledes er det nemt at komme videre rundt i Danmark, hvis du for eksempel skal besøge venner eller familie. Det er også nemt at komme til Aarhus Universitet gennem den kollektive trafik, hvor der ligger flere stoppesteder rundt om området.

Derudover er også Aarhus attraktiv at cykle i for de studerende. Aarhus er som bekendt kendt som Smilets By – og de er nu også Smilets By på cykelstierne. Aarhus gør nemlig meget ud af at være en attraktiv cykelby, og udover cykelstier, brede veje, cykelgader og supercykelstierne må du faktisk gerne cykle på store dele af gågadenettet i Aarhus. Kun enkelte steder skal man stå af cyklen og trække. Det stopper ikke her for Aarhus. Man er nemlig godt i gang med at etablere et net af supercykelstier mellem Aarhus Midtby og en række forstæder, så det bliver endnu mere sikkert og trygt at færdes på cykel i Aarhus kommune.

Aalborg – Kom let fra A til B

På andenpladsen finder vi Aalborg kommune, der er den studieby, der har det næsthøjeste antal stoppesteder i kommunen – nemlig 1280. For studerende er det væsentligt, hvordan den kollektive trafik er med til at få byen til at hænge sammen, og i Aalborg er der er et super godt trafiknet helt fra Nytorv til Universitetet. 

Som mange andre studiebyer har Aalborg også fokus på at blive en endnu bedre cykelby, så de kan komme op på linje med København, der i flere år har sikret sig titlen som verdens bedste cykelby. Inden for de seneste år er der iværksat en række indsatser, der skal motivere flere til at cykle.

Der er fx blevet etableret cykelpendlerruter, hvor der langs ruten er adgang til luftpumper og andre servicefaciliteter. Det skal gøre det let og hurtigt at cykle på arbejde eller til sin uddannelse, fx via Universitetsruten - mellem Aalborg Midtby og AAU i Aalborg Øst. 


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer