Mød Sif fra Johan Borups Højskole

"Miljøet var rigtig fedt på højskolen." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Sif valgte et højskoleophold og hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole.

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

Trænger du til til lidt luftforandring? Måske trænger du til en pause fra uddannelsesræset, og har overvejet et højskoleophold? Så læs med her! Sif fortæller om sit højskoleophold på Johan Borups Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Johan Borups Højskole?

Jeg droppede ud af gymnasiet og ledte derfor efter noget, jeg havde lyst til at bruge min tid på - noget der var lystbetonet og med fokus på kreativitet. Inden jeg droppede ud, googlede jeg forskellige højskoler og fandt så Johan Borups, som var optimal for mig - jeg bor i København, hvilket vil sige, at jeg kunne beholde mit “byliv” samtidig med, at jeg havde en hverdag kun beskæftiget med ting, jeg selv havde valgt og ting jeg havde lyst til.

Derudover lød Musiklinjen rigtig fed. Vi skulle lære at producere musik på computer, hvilket er rigtig fedt at kunne, og der ville ikke være noget teoriundervisning eller krav om dette, hvilket ikke er min stærke side, og én af grundende til, at jeg droppede ud af musiklinjen i gymnasiet - det blev ren teori fremfor at skabe, lære og spille.

Hvordan er fællesskabet på Johan Borups Højskole? 

Miljøet var rigtig fedt på højskolen. De fleste var gode til at deltage i aktiviteter efter skole, og der blev ofte drukket øl på en bar om aftenen eller hygget på andre måder f.eks. set film i vores biograf, spillet bordtennis, lavet musik eller arbejdet videre på skoleprojekter - alt sammen af lyst.

Hvordan så en typisk dag ud for dig på Johan Borups Højskole?

Jeg kom til morgenmad hver dag, både fordi man jo havde betalt for det, men også fordi jeg elskede morgenerne på skolen, og fordi maden var sund og lækker. Klokken 9 var der morgensamling i salen med sang fra højskolesangbogen, opråb, meddelelser og et oplæg om noget forskelligt hver dag. Herefter gik man til linjefag, som man har 4 ud af 5 dage om ugen. Én dag om ugen er der valgfag.

Kl. 12.30 var der frokost (den lækreste mad - blev forbløffet hver eneste dag, og jeg var ikke den eneste!) efterfulgt af linjefag eller valgfag, eftermiddagssnacks og så havde man fri cirka kl. 15.30. Herefter ville man enten chille på skolen, drikke kaffe på tagterassen, arbejde på noget musik, gå i butikker i området, spille spil, se en film, snakke eller lignende. Det var frivilligt at blive til aftensmad, måske havde man en køkkenvagt, som man havde sammen med sin linje et par gange i løbet af semestret. Efter aftensmad var der ofte planlagt aktiviteter f.eks. “Café Sluk” (som er af samme koncept som Åben Scene), film i vores biograf, en form for workshop, nogle ville bage en kage i køkkenet, drikke øl på en bar eller lignende. Kl. 22 lukker skolen.

Miljøet var rigtig fedt på højskolen. De fleste var gode til at deltage i aktiviteter efter skole, og der blev ofte drukket øl på en bar om aftenen eller hygget på andre måder.

Hvad er det bedste ved opholdet på Johan Borups Højskole?

Rutinen og hverdagen er virkelig værd at nævne. Passionen fra lærerne for stedet og deres fag, den nysgerrighed de smitter med. Maden var jo også fantastisk! Og som sagt selve stedet, skolen og placeringen. Det bedste var nok, at det blev til ens hverdag, en hverdag fyldt med lyst og lys og nysgerrighed og passion og glæde.

Hvordan var din studietur med Johan Borups Højskole?

Hver linje kom på hver sin studietur, forskellige steder hen. På min linje boede vi i et stort smukt hus på Samsø i fem dages tid, hvor vi intenst lavede musik og lyttede og lærte af hinanden. Arbejdede både individuelt og sammen. Turen skabte rammer for, at vi kunne blive i den kreative proces så længe, vi havde lyst, og ikke var tynget af klokken eller lukketider. Det var virkelig fedt.

Vi startede de fleste dage med at gå en tur, hvor vi alle gik sammen med høretelefoner på og lyttede til de samme sange. At gå rundt i markerne og i solen på Samsø gav en ret fantastisk start på dagen, hvor man skulle skabe musik og have det sjovt.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Der er ikke rigtig nogle gode argumenter imod at tage på højskole. Det er SÅ sundt at komme ud af sin comfortzone og få rystet posen lidt. Møde nogle nye mennesker fra nogle steder, hvor du måske ellers ikke ville have mødt dem.

For mig var det super rart at få en struktureret hverdag, der var lystbetonet. Der er bare en smittende energi på højskoler, og masser af lyst, nysgerrighed, kreativitet, pusterum og ungdom.

Et godt råd, når du tager på højskole, ville være at sætte alt andet lidt på pause imens. Hvis du kan, så sig dit job op, fortæl venner at du vil være fraværende de næste par måneder. Kobl fra alt andet end dér, hvor du er. Læg al energi i skolen, så får du helt sikkert mest ud af det.

Er du interesseret i at gå på Johan Borups Højskole?

Læs mere om Johan Borups Højskole

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer